Дат стиліндегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 220, сары май 30, құрғақ ақ шарап 50, қызанақ 100, нан үгіндісі 20, үгітілген ірімшік 10, ақжелкен 5, жасыл пияз 20, картоп 100, тұз.
Сипаттамасы Тауықтың ұшасын тұздап, сары май құйылған табаға салып, жан-жағынан қызартып, мезгіл-мезгіл ақ шарап құйып, ет жұмсақ болғанша пісіреді. Дайын қаңқа сүйектерді алып тастағаннан кейін ыдысқа салынады. Гарнирге - майда қуырылған картоппен толтырылған қызанақ, буға пісірілген жасыл пияз, нан үгіндісі және үгітілген ірімшік.