Швед стиліндегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 220, сары май 20, пияз 30, ұн 10, қаймақ немесе қышқыл сүт 100, күріш 60, салат 10, тұз.
Сипаттамасы Тауықтың ұшасын ішінен және сыртынан тұздап, май құйылған қазанға салып, пешке салып, жан-жағынан қызартып, сыртқа шығарады. Сол майға тілімдерге кесілген, қайнатылған және сүзілген пиязды қосып, оны өткізеді, ұнды енгізеді, сонымен қатар өткізеді, содан кейін қаймақ немесе қышқыл сүтті, сорпаны құйып, жақсылап араластырады. Тауық тұздыққа салынады, жұмсақ болғанша қайнатылады және шығарылады. Тұздық електен өткізіліп, сары май мен лимон шырынын қосып дәмделеді. Гарнирге - күріш палауы немесе үй кеспесі, жасыл салат бөлек беріледі.