Қара өрік және бадам қосылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 200, пияз 50, лимон 1/3 дана., зәйтүн майы 20, ұн 10, қара өрік 50, бадам 20, қант 10, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Жас қозыны ұсақтап турап, тұздап, қара бұрыш сеуіп, туралған пиязды, лимон шырынын қосып, 1-2 сағат ұстайды. Содан кейін етті сығып, зәйтүн майына қуырады, ұн қосады, өткізеді, үстіне су құйып, ет жұмсақ болғанша қайнатады. Әрі қарай, қара өрік пен бадамды ерітіндіге салып, ыдысты дайын күйге келтіріңіз. Оттан шығармас бұрын қант пен лимон шырынын қосыңыз.