Балдыркөк сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Балдыркөк 50, пияз 10, ет сорпасы 250, сарысы 1/2 дана., қаймақ 25, сары май 10, үгітілген ірімшік 20, ұн 10, лимон шырыны 3, тұз.
Сипаттамасы Балдыркөк тамыры ірі үккіште ұсақталады, пияз ұсақталады, барлығы бірге майға аздап қуырылады, ұн қосылады, араластырылады және сорпамен сұйылтылады. 10 минуттан кейін оттан алыңыз. Қаймақ пен шикі сарысын салқын сорпамен сұйылтады, алынған қоспаны сорпаға құйып, ірімшік, тұз және лимон шырынын қосып дәмдейді.