Циулама (Ақ тұздық астындағы бұзау етінен жасалған бұқтырма)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Бұзау еті 200
сәбіз 15
пияз 20
ақжелкен (Тамыр) 10
сары май 10
ұн
тұз.
сәбіз 15
пияз 20
ақжелкен (Тамыр) 10
сары май 10
ұн
тұз.
Сипаттамасы Етті кішкене бөліктерге бөліп, салқын сумен жауып, тұздап, отқа қояды. Қайнағаннан кейін көбікті алып тастаңыз, сәбізді, пиязды, ақжелкенді салыңыз да, баяу отта қақпақпен еркін жабылған күйде пісіріңіз. Тұздық дайындалады, қызармай қуырылады, сары май қосылған ұн, сорпамен сұйылтылады, қайнатылады, тұздық қаймақ тәрізді қою болуы керек. Көкөністер алынып тасталады, ет тұздықпен құйылады және отқа қайнатпай қыздырылады. Ыстық күйінде беріледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Циулама (Ақ тұздық астындағы бұзау етінен жасалған бұқтырма) пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Бұзау еті 200, сәбіз 15, пияз 20, ақжелкен (Тамыр) 10, сары май 10, ұн, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz