Циулама (Ақ тұздық астындағы бұзау етінен жасалған бұқтырма)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау еті 200, сәбіз 15, пияз 20, ақжелкен (Тамыр) 10, сары май 10, ұн, тұз.
Сипаттамасы Етті кішкене бөліктерге бөліп, салқын сумен жауып, тұздап, отқа қояды. Қайнағаннан кейін көбікті алып тастаңыз, сәбізді, пиязды, ақжелкенді салыңыз да, баяу отта қақпақпен еркін жабылған күйде пісіріңіз. Тұздық дайындалады, қызармай қуырылады, сары май қосылған ұн, сорпамен сұйылтылады, қайнатылады, тұздық қаймақ тәрізді қою болуы керек. Көкөністер алынып тасталады, ет тұздықпен құйылады және отқа қайнатпай қыздырылады. Ыстық күйінде беріледі.