Гетмандық борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Сиыр еті 80, пияз 30, сәбіз 25, қызылша 100, ақ қырыққабат 80, картоп 80, үрме бұршақ 50, баклажан 50, қаймақ 10, май 10, ақжелкен, дәмдеуіштер, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Төс еті немесе төс еті салқын түрде құйылады, пияз, лавр жапырағы қосылады және қатты отта қайнатылады, содан кейін ет алынып, бөліктерге бөлінеді, ал сорпа сүзіледі, тұздалады және қайнатылады, содан кейін ет алынып, бөліктерге бөлінеді, ал сорпа сүзіледі, тұздалады және қайнатылады. Еттің дайындалған кесектерін, қызылшаны жолақтарға турап, қайнаған сорпаға салып, жарты дайын болғанға дейін қайнатады, содан кейін тілімдерге кесілген картоп пен туралған қырыққабатты қосады. Дайын болғанға дейін 15 минут бұрын тұздалған көкөністер, бөлек пісірілген үрме бұршақ және сары маймен бұқтырылған жаңа піскен немесе консервіленген баклажандар енгізіледі, бұрын електен сүртіледі. Қызмет көрсету кезінде қаймақпен дәмдеңіз және туралған шөптерге себіңіз.