Саңырауқұлақтармен қайнатылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 800 г, жаңа ақ саңырауқұлақтар 300 г, қызанақ, цуккини әрқайсысы 600 г, қаймақ 150 г, май 80 г.
Сипаттамасы Жаңа саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, маймен қуырады, саңырауқұлақтар қуырылған кезде қаймақ қосып, оны толығымен булануға мүмкіндік береді. Қызанақтар тығыз, орташа мөлшерде таңдалады, қайнаған сумен күйдіріледі және қабығы аршылады, содан кейін екіге бөлінеді және майға қуырылады. Жас цуккини тазартылады, тілімдерге кесіледі, тұздалады, ұнға оралады және қуырылады, содан кейін қаймақ қосылады және қайнатылады. Қайнатылған картоп ыдыстың ортасына қойылады, ал қуырылған саңырауқұлақтар, қызанақ немесе цуккини айналасына жайылады.