Қаймақтағы шарап қосылған саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ақ саңырауқұлақтар немесе шампиньондар 200, табиғи ақ шарап 15, қаймақ 100, ірімшік 30, ұнтақталған қара және қызыл бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Жаңа піскен саңырауқұлақтар майдалап туралып, сары майға 5 минут қуырылады. Содан кейін табиғи ақ шарап құйылады және жоғары температурада тағы 2 минут ұсталады. Қызуды азайтқаннан кейін тұз, қара және қызыл бұрыш салып, араластырады, қаймақ пен ірімшік қосып, сұйықтық қоюланғанша қыздырады. Үстелге сары маймен майланған кептірілген нанға беріледі.