Париж стиліндегі пияз сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Пияз 120, сары май 10, бидай ұны 5, сорпа 250, ақ нан 20, лавр, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды сары майға қуырылған табада қызарғанша қуырады, оған ұнды, сосын ет сорпасын, лавр жапырағын, ұнтақталған қара бұрышты араластырып қосып, аздап 30 минут қайнатады. Лавр мен тұзды дәміне қарай алыңыз. Жаңа піскен ақ нанның жұқа тілімдері жоғары отта майсыз кептіріледі. Сорпа сорпа шыныаяқына құйылады, оған бір тілім нан салынады, үгітілген ірімшікке себіледі, қақпақпен жабылады және ірімшік еруі үшін бірнеше минут бойы жылы пешке қойылады.