"Карри" сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Қой еті 120, пияз 20, ақжелкен, сәбіз, балдыркөк (Тамыр), май 8, лавр, қара және 2, лимон 1/6 дана, қаймақ 20, тұз.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды майға қызарғанша қуырады, карри қосып, тағы 3 минут қуырады. Ұсақталған көкөністер ет кесектерімен бірге қуырылады, лавр, тұз салынады, су құйылады. Су жартылай қайнағанша баяу отта қайнатыңыз. Осыдан кейін ет алынып тасталады, сорпа електен сүртіледі, лимон шырыны мен қаймақпен дәмделеді. Ет және ұсақталған күрішпен бірге беріледі.