Шығыс стиліндегі қызыл мулька (Камбоджа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызыл муллет 200, қызанақ 100, сарымсақ 3, құрғақ ақ шарап 10, өсімдік майы 20, шафран 0,2, ақжелкен 5, дәміне қарай бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Балықты тазалайды, жуады, кептіреді, ұнға пісіреді және екі жағынан өсімдік майына қуырады. Қызанақтар тазартылады, екіге бөлінеді, тұқымдары алынады, текшелерге кесіледі, өсімдік майында сақталады, ұсақталған сарымсақ, туралған ақжелкен, ақ шарап, тұз, бұрыш, шафран қосылады, барлығы бірге қайнатылады, балық осы тұздықпен құйылады және пешке қойылады. бірнеше минут. Сорпамен суарып, қызанақтың жартысымен безендіре отырып, салқын түрде беріледі.