Сазаннан жасалған плакие (Бұқтырылған сазан)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тұқы 250, өсімдік майы 10, пияз 30, құрғақ қызыл шарап 10, томат пюресі 5, лимон, лавр, тәтті бұрыш 0,5, тұз.
Сипаттамасы Балық тазартылады, тым үлкен емес кесектерге кесіледі, тұздалады, кептіріледі, ұнға оралады және өсімдік майына қуырылады. Бөлек, туралған пиязды қуырады, қызыл шарапты құяды, томат пюресі, лимон, лавр және бұрыш қосады. Қуырылған балықты алынған тұздыққа салып, қуырудан қалған сүзілген майға құйып, пісірілгенге дейін қуыруға арналған шкафта бұқтырады. Салқын шарапта беріледі. Плакиені балықты қуырмай-ақ дайындауға болады.