Марсель стиліндегі құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Теңіз балығы 250, зәйтүн майы (Немесе басқа тазартылған) 10, пияз 20, қызанақ 30, картоп 50, ақжелкен 3, аскөк 3, лавр, сарымсақ 3, тәтті бұрыш 0,1, шафран 0,1, тұз
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды зәйтүн майына аздап қуырады. Майдалап туралған қызанақ пен аскөк, ақжелкен, сарымсақ, лавр, тәтті бұршақ және шафран қоспасы қосылады. Осыдан кейін картоп енгізіледі, тілімдерге кесіледі, ал тазартылған балық үстіне қойылады. Кәстрөлдің мазмұнын қақпақ астында біраз уақыт ұстағаннан кейін қайнаған суға құйып, кастрюльді қатты отқа қойып, 15-20 минут қайнатыңыз. Содан кейін, балықты алып тастағаннан кейін, зәйтүн майына қуырылған сорпаға аздап ұн қосылады. Нан кесектерін табаққа салып, сорпамен жауып, үстіне балық кесектерін салып, картоптың айналасына үйіп, сорпаның құрамындағы ұнтақтарды езіп, қалған сорпамен бірге табаққа салады.