Көксеркеден келген завиванец
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Көксерке 140, жұмыртқа (Тартылған ет үшін) 1/2 дана., бұрыш бұршағы, пияз 10, ақжелкен 7, сірке суы (3%) 7, лавр жапырағы, тұздық үшін: жұмыртқа 1/2шт., өсімдік майы 3, сірке суы 3% 10, қыша 1, қант 1, қаймақ 10, маринадталған саңырауқұлақтар ақ 2,5, тұздалған қияр 2,5.
Сипаттамасы Балықты тазалайды, жуады, басын кеседі, ұшасын ұзынынан тіледі, омыртқалы жануарлар мен қабырға сүйектерін алып тастайды, құрсақ қуысын туралған жұмыртқа, бұрыш, тұз және майдалап туралған жасыл ақжелкеннің массасымен толтырады, балықты түтікке айналдырып, байлайды. . Қайнаған суға сірке суы, бұрыш, пияз, лавр жапырағы қосылады, содан кейін пісірілген балық түсіріліп, қайнатылады. Қызмет көрсетер алдында балық сорпада қалдырылады. Қызмет көрсету кезінде бөліктерге бөліп, салқындатады. Тұздық бөлек беріледі. Тұздықты дайындау үшін қатты пісірілген жұмыртқаның сарысын езеді, содан кейін өсімдік майын, сірке суының әлсіз ерітіндісін, қыша, қант, тұзды кішкене бөліктерге қосады. Барлық қоспаны електен сүртеді, тілімдерге кесілген маринадталған қияр, маринадталған саңырауқұлақтар, қаймақ қасық қосып, бәрін жақсылап араластырады.