Саңырауқұлақтары бар балықшы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер құрғақ саңырауқұлақтар 7-10, гек филесі 2,5 кг, пияз 2-3, сәбіз 1, ескірген бидай наны 200-300 г, маргарин 100 г, қатты пісірілген жұмыртқа 3, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, дуршлагқа тастаңыз және салқындатыңыз. Содан кейін жолақтарға кесіп, маргаринге аздап қуырыңыз. Пияз мен сәбізді ұсақтап турап, қуырып, саңырауқұлақтармен біріктіріңіз. Салқындатылған массаға екі туралған жұмыртқаны қосыңыз. Хек филесін ет тартқыштан екі рет өткізіңіз, саңырауқұлақ сорпасына малынған ораммен, туралған жұмыртқамен, тұз бен бұрышпен біріктіріңіз. Барлығын араластырыңыз. Маргаринмен немесе маймен майланған пісірме табаққа балық массасының жартысын салып, үстіне саңырауқұлақ салмасын салып, балық массасының екінші қабатымен жабыңыз. Қоспаны алдын ала қыздырылған пеште пісіріңіз. Дайын тағамды саңырауқұлақ соусымен бірге ұсыныңыз. Бұл тағам әдетте мереке күндері үйде қонақтар болған кезде дайындалады. Сондықтан рецепт 10-12 адамға арналған есеппен беріледі. Қажет болса, балықты ет, картоп немесе басқа көкөністермен алмастыруға болады. Қабаттардың саны да әртүрлі болуы мүмкін, бірақ саңырауқұлақтар әрқашан ішінде болады.