Тартылған, сиыр етімен толтырылған рулет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 450 г сиыр еті, 50 г кептірілген саңырауқұлақтар, 100 г ақ нан, 1/2 кесе сүт, 1 жұмыртқа, 3-4 пияз, 2 ас қасық. қасық қант, 1 ас қасық. дәміне қарай қасық май, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Котлет массасын қалыңдығы 1,5-2 см, ені 20 см және орама пісірілетін науаның өлшеміне сәйкес ұзындықтағы таза майлыққа біркелкі қабатқа салыңыз. Тартылған етті бүкіл ұзындығы бойынша котлет массасының қабатының ортасына салыңыз. Фаршты келесідей етіп жасаңыз: туралған пиязды және саңырауқұлақтарды маймен құтқарыңыз, туралған жұмыртқа, ұнтақталған крекер, тұз, бұрыш, майдалап туралған ақжелкен немесе аскөк қосыңыз, бәрін жақсылап араластырыңыз. Фаршты саңырауқұлақтарсыз да дайындауға болады. Майлықты пайдаланып, тартылған еттің айналасында біркелкі қалыңдықтағы ет қабығы пайда болуы үшін котлет массасының шеттерін барлық жағынан қысыңыз. Осылайша жасалған орамды тігісін төмен қаратып, маймен майланған және нан үгіндісіне себілген пісірме табаққа салыңыз. Орамның бетін тегістеңіз, ұрылған жұмыртқамен майлаңыз, пышақпен үш жерден тесіңіз, маймен себіңіз де, пешке пісіріңіз. Қызмет көрсетер алдында дайын орамды бөліктерге бөліп, тұздықпен (қызыл немесе пияз) құйыңыз. Гарнирге ұсақталған ботқа, картоп пюресі, макаронға қызмет етіңіз.