Мяс жасалған бөлке (қонақтарды таң қалдырыңыз)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет (майсыз шошқа еті немесе бұзау еті) 1 кг., нан 200 гр., сүт 1 стақан, тұз, бұрыш, дәмдеуіштер, шикі жұмыртқа 2 дана., көкөністер (пияз, сәбіз, ақжелкен) 2 дана., тұздалған қияр 3 дана., қайнатылған тік жұмыртқа 6 дана., жаңа саңырауқұлақтар 0,5 кг., майонез банкі, ірімшік 200 гр.
Сипаттамасы Тартылған ет котлетін дайындаңыз (шошқа еті мен сиыр етін араластыруға немесе сиыр етіне шошқа майын қосуға болады)ал сүтке малынған нанды тұз, бұрыш, дәмдеңіз, шикі жұмыртқаны қосып жақсылап илеңіз. Фольга немесе полиэтилен пленкасының парағына фаршты 1 см қабатқа салыңыз да, оны тегістеңіз. Фаршты майонезбен майлап, үгітілген ірімшік себіңіз. Қуырылған көкөністерді, саңырауқұлақтарды, туралған қайнатылған жұмыртқаларды, туралған маринадталған қиярларды фаршқа жолақтарға салыңыз, қиялыңызға сай кез-келген өнімді - майшабақ, жасыл бұршақ, зәйтүн, кептірілген өрік, жаңғақтарды қосуға болады, бастысы ингредиенттер дәміне қарай бір-бірімен үйлеседі. . Барлығын үгітілген ірімшікпен үстіне себіңіз. Пленканы немесе фольганы бірте-бірте суырып алып, салманың төселген жолақтарына параллель орамды абайлап бүктеңіз. Орамды пісірме табаққа салыңыз, оны майонезбен қалың жағыңыз және үгітілген ірімшікке молынан себіңіз. Тұмшапеште 20-30 минут пісіріңіз. Қанша порцияға арналған: 4.