Дофине картопы. (француз тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 1 кг. тұз - 1 шай қасық бұрыш - 1/8 шай қасық жұмыртқа - 1 дана. сүт - 2 кесе ірімшік - 200 гр. сарымсақ - 1 түйір май немесе маргарин - 4 ас қасық
Сипаттамасы Картопты аршып, эмальданған ыдысқа немесе ыдысқа, тұз бен бұрышқа жұқа тілімдерге кесіңіз. Алдын ала үгітілген ірімшіктің жартысын құйыңыз, араластырыңыз, содан кейін жұмыртқа мен сүтті құйып, қайтадан араластырыңыз. Терең керамикалық ыдысты немесе табаны сарымсақпен сүртіңіз, маймен немесе маргаринмен майлаңыз, жұмыртқа, сүт және ірімшік қосылған картопты салыңыз. Қалған үгітілген ірімшікті себіңіз, үстіне сары майдың бір бөлігін салып, алдын ала қыздырылған пеште пісіріңіз (картон жұмсақ болып, алтын қоңыр қабықпен жабылуы керек).