Мяс жасалған бөлке
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр етінің целлюлозасы - 1-1,5 кг. Жұмыртқа - 6 дана. Құйрық майы - 100 гр. Сарымсақ басы. Томат пастасы - 100 гр. Тұз,
Сипаттамасы бұрыш қызыл және қара дәміне қарай әр түрлі жасыл. Жаңа сиыр етін сіңірлер мен майдан тазалаңыз. Ет қамыр тәрізді массаға айналғанша ағаш балғамен ұрыңыз. Осыдан кейін қара бұрыш, тұз себіңіз де, ұруды жалғастырыңыз. Ет біркелкі консистенцияға ие болған кезде оны 1,5-2 см қабаты бар тақтаға жайыңыз. Үстіне кезек-кезек ұзартылған құйрық майы тілімдерін, сарымсақ тілімдерін және қатты пісірілген жұмыртқаның жартысын салып, өнімдерге тұз, қызыл бұрыш себіңіз, орама түрінде орап, жұқа жіппен байлаңыз. Орамды табаға салыңыз, түбі мен қабырғалары сары маймен майланған, қызанақты пастамен майлап, пешке немесе пешке салыңыз, сонда орама біркелкі қуырылады, әр 10-15 минут сайын бұрылып, сорпамен суару керек. . Дайын орамды салқындатыңыз, тілімдерге кесіңіз, табаққа салыңыз және шөптермен безендіріңіз.