Құймалы балық орамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 300 г балық филесі, 50 г шошқа майы, 1 жұмыртқа, 1-2 сәбіз, 1 ас қасық. жасыл бұршақ қасық, 4 түйір сарымсақ, 1 ас қасық. жарма қасық, 300 г балық желе, желкек тұздығы, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Терісі мен сүйегі жоқ балық филесін ет тартқышта бекон мен сарымсақпен бірге ұсақтап тураңыз, шикі жұмыртқа, жарма, тұз, бұрыш салыңыз, жақсылап араластырыңыз. Алынған тартылған етке текшелеп туралған қайнатылған сәбіз мен жасыл бұршақты қосып, қайтадан жақсылап араластырып, орама пішінін бере отырып, шайқаңыз. Таза зығыр матаны суға малып, үстіне орамды салып, орап, ақ жіптерге байлап, қайнаған тұзды суға салып, жұмсақ қайнағанша пісіріңіз. Дайын орамды пішіндеу және салқындату үшін жеңіл престің астына қойыңыз. Содан кейін майлықты алыңыз, орамды кесектерге кесіңіз және желкек соусымен бірге қызмет етіңіз. Мерекелік дастарханға туралған орамды балық желеімен құйып, сәбіз және шөптермен безендіруге болады.