Толтырылған балық - 3
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 ірі балық үшін (2-3 кг) - 100-200 г ақ нан, 300 г пияз, 2 қызылша, 3 сәбіз, 1 ас қасық. қасық қант, 2 жұмыртқа, 1 ас қасық. қасық өсімдік майы
Сипаттамасы Балықты қабыршақтан тазалаңыз, басын кесіңіз және ішін кеспей, ішін алыңыз, басынан желбезектерді алыңыз, балықты суық сумен шайыңыз және көлденең кесектерге кесіңіз. Балықтың әр бөлігінен теріні зақымдамай, етін кесіңіз. Фаршты дайындау үшін целлюлозаны суға малынған және сығылған пияз мен нанмен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Фаршқа шикі жұмыртқа, қант, өсімдік майы, бұрыш, тұз қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Пісірілген тартылған етпен ет кесілген жерлерде балық кесектерін толтырып, суға малынған пышақпен тегістеңіз. Кәстрөлдің түбіне тілімдерге кесілген қызылша мен сәбізді, сондай-ақ жақсылап жуылған пияз қабығын салыңыз. Көкөністердің үстіне балықтың толтырылған кесектерін салыңыз, олардың үстіне көкөністердің басқа қабатын, сосын қайтадан балықты және қайтадан көкөністер қабатын салыңыз. Балықты көкөністермен суық сумен құйыңыз, сонда су тек оларды жауып тұрады, баяу отта 1,5 - 2 сағат қайнатыңыз (су қайнаған сәттен бастап). Пісіру кезінде балық пен көкөністердің күйіп қалмауын қадағалау керек. Ол үшін тағамдарды салмас бұрын ыдыстың түбіне төңкерілген кішкене табақты қою ұсынылады. Балықтың үстіңгі қабатын кейде алынған сорпамен суару керек. Қызмет көрсетер алдында балықты көкөністермен бірге табаққа салыңыз, қалған сорпаны сүзіп, балықтың үстіне құйыңыз. Қажет болса, алынған сорпада тазартылған картопты балыққа арналған гарнирге дайындауға болады. Осылайша сіз шортан, көксерке, табан және сазан дайындауға болады.