Бұқтырылған гефельте балығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг сазан, 4 пияз, 3 шай қасық тұз, 1 шай қасық бұрыш, 2 жұмыртқа, 1/3 ас қасық. суық су, 1/3 шай қасық қант, 3 сәбіз, қалыңдығы 2 см 1 тілім орама.
Сипаттамасы (тағамдар: Еврей) Балықты тазалаңыз, ішін тазалаңыз, теріні абайлап алып тастаңыз. етті сүйектен бөліп, ет тартқыштан өткізіңіз немесе ұсақтап тураңыз. Жылы суға малынған орамды, туралған пиязды қосыңыз. жұмыртқа, қант, тұз және бұрыш. Суды біртіндеп құйып, тартылған етті жақсылап илеңіз, балықтың терісін тартылған етпен толтырыңыз, бұқтырылған ыдыстың түбіне пияз қабығы мен туралған сәбіздің бір бөлігін, үстіне балық пен басын салыңыз. балыққа тұтас көрініс беру. Балықты бүйірлеріне және үстіне қалған пияз қабығы мен сәбізбен жабыңыз, оны осылай сумен жабыңыз. Балықты жабу үшін суды қайнатыңыз, ал кішкене отты жасағаннан кейін екі сағат қайнатыңыз.