Толтырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 1-2 кг балық (шортан, сазан), 1 жұмыртқа, 15 г жарма, 1-2 ірі пияз, бұрыш, тұз, 1 орташа қызылша. Балықты тазалаңыз, басын кесіңіз және балықты ішін кеспей ішіңіз. Ені 2-3 см кесектерге кесіңіз. Теріні мяса, етті сүйектен ақырын ажыратыңыз. Жұмыртқа, жарма, бұрыш, тұз (дәміне қарай), су қосып, тартылған етті пісіріңіз (етті ет тартқышта екі рет айналдыру ұсынылады). Теріні тартылған етпен толтырыңыз. Табаның түбіне пияз қабығын, балық сүйектерін, желбезектерін және басын салыңыз. Толтырылған балық кесектерін кастрюльге салыңыз, қызылшаны 3-4 бөлікке кесіңіз, үстіне суық тұзды су құйыңыз (су балықты жабуы керек), дәміне қарай қара бұрыш бұршағын қосыңыз. Кәстрөлді отқа қойыңыз, қайнатыңыз және өте баяу отта (баяу отта) 2,5-3 сағат қайнатыңыз. Табаны қақпақпен жаппаңыз! Балықты ыстық күйінде жеуге болады, бірақ дайын балықты табаққа салып, оны пісірілген қызылшаның тілімдеріне салып, балық пісірілген сорпаның үстіне құйған дұрыс. Балықты суытып, тоңазытқышқа салыңыз, сорпа желе тәрізді күйге дейін қатып қалуы керек.