Өздігінен толтырылған шортан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бір шортан алыңыз (салмағы бір жарым килограмм жақсы). Қабыршақтарды тазалаңыз, басын кесіңіз және тесік арқылы ішкі ағзаларды тазалаңыз. Шаю үшін. Содан кейін теріні мяса бөліп алу керек. Бұл ең қиын болып көрінеді, бірақ белгілі бір шеберлікпен бұл өте мүмкін. Теріні шеңбер бойымен мұқият қырқып алу керек, содан кейін пышақсыз оны шұлықпен алып тастау керек. Содан кейін ет үшін қалғанын теріден бөліп алыңыз. Теріні бір жаққа қойыңыз. Басты ішкі ағзалар мен желбезектердің қалдықтарынан тазартып, сонымен қатар бір жаққа қойыңыз. Тартылған етті дайындаумен айналысыңыз. Ол үшін көксерке целлюлозасын және сізде бардың бәрін (бұл сүтке малынған пияз және ақ нан болуы мүмкін - жақсырақ шошқа майы, қайнатылған жұмыртқа, сәбіз және т.б.) ет тартқыштан өткізіңіз. Тұз себіңіз. Теріні және басын тартылған етпен толтырыңыз, шортанды параққа салыңыз да, пешке 30 - 40 минут жіберіңіз. Шортан - 1 дана., пияз - 1-2 дана., ақ нан - 200-250г., сәбіз - 1 дана., жұмыртқа - 1-2 дана., шошқа майы - 100-150г., тұз.