Орташа мөлшердегі бұзау басы, лавр жапырағы,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жүзім сірке суы 1/4 кесе, бұрыш бұршағы, пияз 1, дәміне қарай тұз, ақ тұздық 2 кесе, жұмыртқаның сарысы 7-8, нан 7-8 тілім, аскөк немесе ақжелкен жасыл, күрделі гарнирге арналған көкөністер.
Сипаттамасы Бұзаудың басын күйдіріңіз, тазалаңыз, құрғатыңыз, ұнмен сүртіңіз және күйдіріңіз. Көзді алып тастаңыз, басыңызды жақсылап жуыңыз және үлкен кастрюльге немесе эмальданған ыдысқа салыңыз. Тұзды суды кастрюльге басы жабылатын етіп құйыңыз. Сірке суын, лавр жапырағын, бұрыш, пияз қосып, 1,5-2 сағат қайнатыңыз. Қайнатылған басын кастрюльден алыңыз, оны кесу тақтасына қойыңыз: бас сүйегін ашып, миын алыңыз, төменгі иегін алыңыз, етті одан бөліп, кесектерге бөліңіз, тілін алыңыз, қабығын аршып, тілімдерге бөліңіз, басын ұзынынан кесіңіз. кесектерге. Тіл табақтарын конустарға айналдырыңыз, ортасына ми бөліктерін салыңыз. Крутондарды дайындаңыз: ақ наннан дөңгелек крутондарды кесіп, оларды майға қуырыңыз. Сарысын ақтардан бөліп, сарысын табаға қуырып, крутондарға салыңыз. Табаққа көкөніс гарнирін, оның үстіне бас бөліктерін салыңыз. Бұзау басының айналасына тілден өрілген өрімдерді салыңыз, оларды сарысы бар крутондармен араластырыңыз. Басты ақ тұздықпен құйып, шөптермен безендіріңіз.