Тұздық астындағы шалқан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер шалғам 8 тамыр, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: жұмыртқа 4, қант 1 ас қасық, кілегей 1 стакан.
Сипаттамасы Шалғамның қабығын аршып, текшелерге кесіп, тұзсыз суға қайнатыңыз. Қайнатылған шалқанды дуршлагқа тастаңыз, қайнатпаның ағып кетуіне жол беріңіз. Тұздықты дайындаңыз: сарысын ақтардан бөліңіз. Сарысын кішкене кастрюльге құйыңыз, қантпен сүртіңіз, кілегей қосыңыз. Үлкен кастрюльге аздап су құйып, суды қайнатыңыз да, оған қоспасы бар кішкене кастрюльді салыңыз. Қоспаны үздіксіз араластыра отырып, оны қоюланғанша жеткізіңіз. содан кейін жақсылап шайқаңыз. Ұнтақталған белки қосыңыз. Қайнатылған шалқанды табақтарға салыңыз және тұздықты құйыңыз. Бұл тағамның өзіндік мәні бар немесе қайнатылған тілге гарнир ретінде қолданылады.