Ардель тіліндегі квиноадан шыққан хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Бақша квиноасы - 750 г, пияз - 150 г, сәбіз - 50 г, балдыркөк - 50 г, күріш - 50 г, өсімдік майы - 100 мл, қаймақ - 200 мл, ұн - 1 ас қасық, 3 шикі сарысы, жасыл пияз - 1 шоқ, эстрагон көк, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды қайнаған суға (1 л) құйыңыз, жақсылап жуылған және майдалап туралған квиноа жапырақтарын қосыңыз. Сәбіз мен балдыркөкті кішкене текшелерге кесіңіз, өсімдік майына қайнатыңыз, квиноа қосылған кастрюльге салыңыз және шамамен 20 минут пісіріңіз, содан кейін бөлек қайнатылған күрішті салыңыз. Сарысын қаймақ пен ұнмен шайқаңыз да, қабыққа жұқа ағынмен құйыңыз, дәміне қарай тұз бен сірке суын және майдалап туралған, бұрын қайнаған суға күйдірілген эстрагон шөптерін қосыңыз.