Ардель стиліндегі шошқа етінен жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті (төс еті) - 500 г, сәбіз - 120 г, ақжелкен, ақжелкен - 120 г, пияз-100 г, күріш-1 ас қасық, қаймақ - 200 мл, 3 шикі сарысы, ұн - 1 ас қасық, дәміне қарай 9% сірке суы, эстрагон мен ақжелкен көк, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Бірдей кесектерге кесілген етті (бір порцияға 2 дана) салқын тұзды сумен құйып, қайнатыңыз. Су қайнаған кезде көбікті алып тастап, майдалап туралған пиязды, аршылған, жуылған және ірі туралған көкөністерді салыңыз. Ет дайын болған кезде бөлек пісірілген күрішті қосыңыз. Шикі сарысын қаймақ пен ұнмен шайқаңыз, оларды салқындатылған сорпамен сұйылтыңыз, жақсылап араластырыңыз және жылы шырынға араластыра отырып, жұқа ағынмен құйыңыз. Майдалап туралған жасыл ақжелкенді және қайнаған суға алдын ала күйдірілген эстрагонды, дәміне қарай тұз бен қышқыл шарап сірке суын құйыңыз.