Қалақайдан жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қалақай-500 г, пияз - 1 бас, пышақтың ұшында ұнтақталған қызыл бұрыш, күріш - 40 г, дәміне қарай тұз және квас-борщ немесе лимон шырыны. Толтыру үшін: 1 ас қасық ұн, өсімдік майы - 80 мл.
Сипаттамасы Жас қалақайдың сұрыпталған және жуылған жапырақтарын тұзды қайнаған суға (1,5 л) салып, баяу отта пісіріңіз. Ұнды қыздырылған майға қызартып, майдалап туралған пияз мен қызыл бұрышпен араластырыңыз, қалақайдың қайнатпасымен сұйылтыңыз, жақсылап араластырыңыз да, күрішпен бірге чорбаға салыңыз. Күріш дайын болған кезде, қабықты бөлек қайнатылған кваспен немесе лимон шырынын қосып қышқылдандырыңыз. Чорбаны салқын гоминимен бірге ұсыныңыз.