Қымыздықтан жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бақша қымыздықтары - 300 г, пияз - 1 бас, май - 50 г, ет сорпасы - 5 шөміш, күріш - 25 г, 3 жұмыртқа, квас- борщ - 500 мл, ақжелкен мен ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды сары майға сақтаңыз. Сұрыпталған және жуылған қымыздықты тұзды қайнаған сумен күйдіріп, елекке салып, кастрюльге қыздырылған майға қуырылған пиязбен араластырып, ет сорпасын немесе жылы суды құйып, баяу отта пісіріңіз. Қайнаған кезде жуылған күрішті құйыңыз, ал күріш дайын болған кезде бөлек қайнатылған квас-борщтың 2 шөмішін қосыңыз. Ұрылған жұмыртқаны жұқа ағынмен үздіксіз араластыра отырып, қайнаған қабыққа құйыңыз. Табаны оттан алыңыз. Чорбаны майдалап туралған ақжелкен мен лавамен дәмдеңіз, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз.