Пияздан жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Пияз-1 кг, пияз-100 г, балдыркөк-50 г, қант сүйектері - 1 кг, өсімдік майы - 50 мл, квас-борщ - 1 л, ақжелкен мен ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сүйек сорпасын пісіріңіз (шамамен 1,5 л). Сорпаға майдалап туралған пияз мен балдыркөкті, жуылған күрішті салып, 30 минут қайнатыңыз. Өсімдік майына туралған ақ пияз сабағын құтқарыңыз, сорпаға салыңыз, тағы 20 минут қайнатыңыз. Бөлек қайнатылған және сүзілген квас-борщты, тұзды құйып, майдалап туралған ақжелкен мен лавашпен дәмдеңіз.