Сарымсақ қосылған сом
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Лақа - 1 кг, 1 сәбіз, пияз - 1 бас, 10 бұрыш бұршағы, 1/2 лавр жапырағы, өсімдік майы - 50 мл, сарымсақ-10 қалампыр, ақжелкен, шарап сірке суы-1 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ірі текшелерге кесілген сомның етін тұздап, құдық орнына 3-4 сағатқа қойыңыз. Кесілген сәбіз мен пиязды бір литр суға салып, лавр жапырағы мен бұрыш бұршағын салып, 15-20 минут қайнатыңыз. Балықты суық сумен жуып, пияз мен сәбіз қосылған кастрюльге салып, тағы 20 минут қайнатыңыз, содан кейін сірке суы мен өсімдік майын қосыңыз. Сомдарды майдалап туралған жасыл ақжелкенге себілген сорпамен бірге үстелге ұсыныңыз. Бөлек, дайын сорпаның аз мөлшерімен сұйылтылған, тұзбен езілген сарымсаққа қызмет етіңіз.