Шаруа стиліндегі сиыр етінен жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Сиыр еті - 400 г, сәбіз - 120 г, ақжелкен, балдыркөк, ақжелкен-100 г, пияз-100 г, картоп - 400 г, 1 болгар бұрышы, қырыққабат - 120 г, қызанақ - 5 дана, томат пастасы - 1 ас қасық, өсімдік майы - 50 мл, квас-борш - 800 мл немесе лимон шырыны (дәміне қарай), консервіленген жасыл бұршақ - 50 г, қайнатылған жасыл бұршақ - 50 г, ақжелкен, аскөк пен сүйіспеншілік, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кесілген етті суық сумен және тұзбен толтырып, қайнатыңыз. Су қайнаған кезде көбікті алып тастап, майдалап туралған пиязды қосып, баяу отта пісіріңіз. Текшелерге кесілген көкөністерді майға салып, ет дайын болған кезде сорпаға салыңыз. Содан кейін туралған картопты да салып, тағы 20 минут қайнатыңыз. Квасты бөлек қайнатыңыз және сорпаға құйыңыз, бұршақ, үрме бұршақ, томат пастасы мен қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақты бір уақытта салыңыз. Сорпаны қайнатыңыз, оны майдалап туралған шөптерге себіңіз және қызмет етіңіз.