Молдаван тіліндегі бұзау етінен жасалған чорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау еті - 600 г, қант сүйектері - 600 г, пияз - 150 г, сәбіз, балдыркөк, ақжелкен мен ақжелкен - 200 г, өсімдік майы-60 мл, тұздалған қияр-200 г, квас-борщ - 500 мл, ет сорпасы немесе сүйектен - 1л, көк шөптер мен ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кесілген бұзау етінің қант сүйектерін салқын сумен, тұзбен жауып, пісіруге қойыңыз. Су қайнаған кезде көбікті алып тастап, бір сағат бойы баяу отта пісіріңіз. Етті тең бөліктерге бөліп, қайнап жатқан сорпаға салыңыз. Көбікті алып тастағаннан кейін майдалап туралған пиязды салыңыз. Ет жартылай дайын болған кезде, жолақтарға кесілген көкөністерді салып, өсімдік майын құйыңыз. Тұздалған қиярды қабығы мен тұқымынан аршып, жұқа жолақтарға кесіп, ет дайын болған кезде сорпаға саламыз. Ет дайын болған кезде бөлек қайнатылған және сүзілген квас-борщты құйыңыз. Чорбаны дәміне қарай тұздап, майдалап туралған ақжелкен мен лавашпен дәмдеңіз.