Қозыдан шыққан хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қой еті (төс еті, қабырға, бас) - 750 г, пияз - 2 бас, сәбіз - 100 г, балдыркөк - 100 г, жасыл пияз-2 шоқ, өсімдік майы-60 мл, квас-борщ-1,5л, күріш - 1 ас қасық, ақжелкен мен ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған көкөністерді 4 бөлікке бөліп, кастрюльге салыңыз, үстіне су құйыңыз (1 л) және қайнатыңыз. Майдалап туралған пиязды қосып, орташа отта бір сағат бойы пісіріңіз. Қабықшалардан тазартылған етті тең бөліктерге бөліп, тұздап, 10 минутқа қалдырыңыз, содан кейін су құйып, қайнатыңыз, суды ағызыңыз, етті шайыңыз да, көкөністермен бірге кастрюльге салыңыз. Ет дайын болған кезде сұрыпталған және жуылған күрішті құйыңыз. Квас-борщты бөлек қайнатыңыз, оны сүзіп алыңыз да, оны (біртіндеп) ет, көкөністер мен күріш қосылған кастрюльге құйыңыз, қышқылға арналған хорба дәмін татыңыз. Майдалап туралған жасыл пиязды өсімдік майында сақтаңыз. Дайын чорбаны пиязбен дәмдеңіз, майдалап туралған ақжелкен мен лаваш себіңіз де, үстелге қызмет етіңіз.