Банаттағы сияқты сиыр етінен жасалған зразалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Сиыр етінің целлюлозасы (жамбас) - 750 г, өсімдік майы - 125 мл, ұн - 2 ас қасық, күріш - 100 г, лавр жапырағының 1/3 бөлігі, 1 жұмыртқа, томат пастасы - 2 ас қасық, 5 қызанақ, 1 сәбіз, 1/4 балдыркөк тамыры, пияз - 2 бас, ет сорпасы - 1 стақан, май - 50 г, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған тамырлар мен пиязды өте ұсақтап турап, құтқарыңыз. Сұрыпталған, жуылған күрішті қыздырылған майға аздап қуырып, ет сорпасын құйыңыз (күріштің 1 бөлігіне - сорпаның 2 бөлігіне) және баяу отта пісіріңіз. Ісінген күрішті көкөністермен, жұмыртқамен, туралған ақжелкенмен, тұз бен бұрышпен араластырыңыз. Тазартылған және жуылған етті 5 тең тілімге бөліп, тұздап, шайқаңыз. Көкөністер мен күріштен дайындалған тартылған етті әр тілімге салыңыз, орамға ораңыз, үшкір ағаш таяқшалармен шаншыңыз немесе жіппен байлап, қыздырылған майға қуырыңыз. Жылы су құйыңыз, қайнатыңыз, томат пастасы мен сары май қосылған ұнды қосыңыз, араластырыңыз да, пешке қайнатыңыз, Дайын етке екіге бөлінген қызанақты салып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Зразаларға (таяқтарды алып тастағаннан кейін) картоп пюресі гарнирімен бірге қызмет етіңіз