Түрік стиліндегі қой етінен жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г қой еті, 150 г бекон, 200 г пияз, 100 г қызанақ, 2 - 3 түйір сарымсақ, 2 ас қасық ірі туралған жасыл ақжелкен, 300 г күріш, 2 ас қасық томат пастасы, 2 ас қасық сары май, сірке суы, хош иісті бұрыш, қара бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Етті диаметрі шамамен 4 см дөңгелек тілімдерге кесіңіз. Сарымсақты ұсақтап тураңыз, пиязды жіңішке етіп тураңыз. Етті тұздап, туралған сарымсақ, ұнтақталған бұрыш және қара бұрыш себіңіз, сосын сірке суын себіңіз. Пісірілген етті ыдысқа қабаттарға салыңыз, пиязбен ауыстырыңыз, қақпақпен жабыңыз және 2 - 3 сағатқа қалдырыңыз. Күріш пісіріңіз. Ол үшін күрішті, майға қуырылған пиязды, томат пастасын қайнаған суға батырыңыз (оның көлемі жуылған күріштің көлемінен екі есе көп), бәрін тұздап, араластырыңыз. Күріш барлық сұйықтықты сіңірген кезде баяу отта пісіріңіз, араластырыңыз және грильде пісіріңіз. Беконның ені шамамен 4 см болатын бөлігін жұқа тілімдерге кесіңіз. Қызанақтарды тілімдерге кесіңіз. Қой етінің тілімдерін шашлыкқа салыңыз, сонымен қатар қызанақ пен пияздың 2 - 3 кружкасын салыңыз. Грильде 20 - 25 минут ішінде 210 температурада қуырыңыз. Күрішті қыздырылған табаққа салыңыз, үстіне кебабты салыңыз, етті шашлыктан шығармай, ірі туралған жасыл ақжелкенге себіңіз. Француз картоптары мен жасыл салатты бөлек ұсыныңыз.