Кекілік еті қосылған күріш пісірмесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кекілік, саңырауқұлақ - 250 г, күріш - 250 г, май - 150 - 200 г, томат пастасы - 5 шай қасық, ет сорпасы - 1 кесе, 5 қызанақ, пияз - 1 бас, үгітілген ірімшік - 10 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген кекіліктің ұшаларын ұзынынан, екіге бөліп, сары майға қуырып, пешке 30-40 минутқа қоямыз. Дайын кекіліктерді суытып, етті сүйектен бөліп, текшелерге кесіңіз. Сүйектерді ұсақтап турап, табаға салыңыз, үстіне суық су құйып, сорпаны пісіріңіз. Сұрыпталған және жуылған күрішті майдалап туралған пияз қосылған майға аздап қуырыңыз, сүйек сорпасын құйыңыз (күріштің 1 өлшемі үшін - сорпаның 2, 5 өлшемі), томат пастасын, тұз бен бұрышты қосып, пешке 20-30 минут қоя тұрыңыз. . Содан кейін күрішті үгітілген ірімшіктің жартысымен ақырын араластырыңыз. Тазартылған және жуылған саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, майға жіберіңіз. Басқа табаны алыңыз, маймен майлаңыз, түбіне күріш қабатын, сосын ет қабатын және бұқтырылған саңырауқұлақтар қабатын, қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақ тілімдерін салыңыз да, күрішті қайтадан салыңыз, үстіне күріш қабаты болатындай етіп, үстіне себіңіз. қалған үгітілген ірімшік, еріген сары майды құйып, қызарғанша пеште пісіріңіз.