Телеорманнан рецепт бойынша бұқтырылған тағам
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы - 750 г, өсімдік майы - 100 мл, пияз - 400 г, күріш - 100 г, тәтті паприка - 250 г, қызанақ - 500 г, сарымсақ - 5 түйір, май - 50 г, ақжелкен мен аскөк, ыстық бұрыш, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті кішкене бөліктерге бөліп, тұздап, қыздырылған майға қуырыңыз. Майдалап туралған пиязды сол майға құтқарыңыз, кішкене текшелерге кесілген бұрыш, қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақ пен сарымсақты қосып, көкөністерді жылы сумен (1 л), тұз бен бұрышпен жауып, 10 минут қайнатыңыз. Қуырылған етті дайындалған тұздыққа салыңыз да, 30 минут қайнатыңыз. Сары майды бөлек қыздырып, аздап қуырыңыз, 10 минут араластырыңыз, жуылған және кептірілген күрішті күріштің сарғайып кетпеуін қадағалаңыз, содан кейін күрішті етке тұздықпен, тұзбен, бұрышпен салыңыз (дәміне қарай ащы бұрыш қосуға болады), майдалап туралған шөптерге себіңіз де, кастрюльді пешке 30 минутқа қойыңыз. Ыстық күйде қызмет етіңіз, шөптерге себіңіз және бөлек пісірілген ұсақ қызанақпен безендіріңіз. Тағамды сиыр немесе қой етімен бірге дайындауға болады.