Мунтениядан алынған рецепт бойынша сиыр етінен жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Сиыр еті - 1 кг, пияз - 2 бас, 1 сәбіз, 1 балдыркөк, 5 түйір сарымсақ, 2 шикі сарысы, қаймақ немесе йогурт-150 мл, 1 маринадталған жұмыртқа, шарап сірке суы және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қабыршақтардың тыртықтарын мұқият тазалап, қайнаған сумен күйдіріп, суық сумен шайыңыз, суды бірнеше рет ауыстырыңыз. Пісіруге қойыңыз, суық сумен және тұзбен жабыңыз. Су қайнаған кезде көбікті алып тастап, көкөністерді, пиязды және сарымсақты салып, баяу отта 8-10 сағат пісіріңіз (әдетте бұл хорба басқа күнге беріледі). Дайын тыртықты ені 1 см ұзын жолақтарға кесіңіз де, сүзілген сорпамен бірге тағы 20 минут қайнатыңыз. Жұқа туралған гогошарды салып, оттан алыңыз. Қаймақты немесе қышқыл сүтті екі шикі сарысымен араластырып, жұқа ағынмен құйыңыз, аздап салқындатылған қабыққа үздіксіз араластырыңыз. Чорбаны дәміне қарай шарап сірке суымен қышқылдандырыңыз және қызмет етіңіз.