Бүйрегі бар тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 300-500 г. бүйрек, 4 картоп, 1 пияз, 3 тұздалған қияр, 1/4 кесе інжу арпа, 0,5 кесе қаймақ, 1 ақжелкен тамыры, 1 ас қасық. ұн қасық, аскөк және ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Бүйректерді қабықшалардан және артық майдан тазартып, суды бірнеше рет ауыстырып, 2-3 сағат бойы суық суға салып қойыңыз. Осыдан кейін ыстық суға салып, қайнатыңыз, дуршлагқа тастаңыз, суық сумен жуыңыз және ет сорпасында пісіріңіз. Дайын бүйректерді талшықтар бойымен жұқа тілімдерге кесіңіз. Інжу арпасын суық сумен бірнеше рет шайыңыз, қайнаған суға құйыңыз, жұмсақ болғанша пісіріңіз, суық сумен шайыңыз және ет сорпасына салыңыз. Қайнатыңыз және тілімдерге кесілген картопты қосыңыз. 10 минуттан кейін қуырылған тамырларды, пиязды, туралған және бұқтырылған қиярды салып, ұнмен дәмдеңіз, бүйрек тілімдерін қосып, тағы 10 минут пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін қаймақпен дәмдеңіз, қайнатыңыз және шөптермен бірге қызмет етіңіз.