Сиыр бүйрегі, қаймақ қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Бүйрек 1 кг, пияз 5-6 орташа бас, май 100 г, қаймақ 200 г, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Бүйректерді екіге бөліп, суға 3-4 сағат салып қойыңыз. Содан кейін кастрюльге салып, қайнатыңыз, 2-3 минут қайнатыңыз және ағызыңыз, бұл процедураны 3 рет қайталаңыз. 4-ші рет бумаларды салқын сумен жауып, отқа қойыңыз, жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз, содан кейін салқындатып, тураңыз, бірақ өте ұсақ емес. Қуыруға арналған табаға үй майы мен туралған пиязды салып, жарты дайын болғанға дейін қуырыңыз, бүйректерді сол жерге салыңыз, қақпағын жауып, пісірілгенге дейін қайнатыңыз (бүйрек жұмсақ болуы керек). Бұқтырудың соңында қаймақ, тұз, бұрыш қосып, қайнатыңыз. Бүйрек 40 пайыз қуырылғанын ескеру қажет. Дайын бүйректерді "формасында" қайнатылған және қабығынан тазартылған картоп шеңберлерімен жауып, пешке толығымен қызғанша салыңыз.