Қызанақпен қуырылған бүйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 1 кг бүйрек, 50 г сары май, 8-10 қызанақ, 3 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қызанақты тілімдерге бөліп, тұздап, өсімдік майына қуырыңыз. Бұзау, қой немесе шошқа етінің бүйрегін көлденеңінен жіңішке етіп турап, тұз, бұрыш қосып, маймен қыздырылған табаға салыңыз да, екі жағынан 3-6 минут қуырыңыз. Сиыр етінің бүйрегін суды бірнеше рет ауыстырып, 2-3 сағат бойы алдын ала жібітіңіз. Содан кейін суды ағызып, бүйректерді шайып, үш литр таза су құйып, қайнатыңыз. Осыдан кейін сиыр етінің бүйрегін ұсақтап турап, қалғандары сияқты қуырыңыз. Қуырылған бүйректерге "Ыстықтан, ыстықтан" беріледі, өйткені олардың дәмі тез нашарлайды. Гарнирге қуырылған қызанақ немесе кез-келген түрде дайындалған картоп беріледі.