Хаш (Қою сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті 300 немесе қой еті 400, үшкір 90, сарымсақ, тұз. Өңделген және жуылған сиыр немесе қой етінің аяқтары мен тыртықтарын 5-6 сағат бойы салқын (жақсырақ ағынды) суға салып қояды. Содан кейін аяқтарды кесектерге бөліп, баяу отта тұздалмаған суға қайнатады. Майдалап туралған тыртықтарды бөлек қайнатады, аяқтарын пісіруден алынған сорпаға салады және дайын болғанға дейін пісіруді жалғастырады. Хэшті пісіру ұзақтығы 6-8 сағатты құрайды. Тұзбен ұсақталған сарымсақ бөлек беріледі.