Сиыр желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Буын, сиыр еті, қой еті, сиыр етінің құлағы, шошқа еті, ерін, шошқа етінің терісі, ысталған орамдар 40, үшкір, котлет еті 60 немесе сиыр еті, қой еті 120, сәбіз 5, ақжелкен 3, пияз 5, сарымсақ 1, лавр, бұрыш, тұз. Өңделген қосалқы өнімдерді кесектерге турайды, жуады, салқын сумен құяды (1 кг қосалқы өнімге - 2 литр су) және баяу отта 6-7 сағат қайнатады, мезгіл-мезгіл майды кетіреді. Содан кейін целлюлозаны бөліп, ұсақтап турайды немесе ірі торлы ет тартқыштан өткізеді. Ет массасын сорпамен біріктіреді, тұздайды, 20- 25 минут қайнатады, содан кейін ұсақталған сарымсақ пен бұрыш бұршағын қосып, салқындатып, пісірме табақтарға немесе қалыптарға құяды.