Жижиг-гальныш (Ет қосылған тұшпара)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қой еті 150 немесе сиыр еті 160, ұн (жүгері немесе бидай) 160, сарымсақ 50, дәмдеуіштер, тұз. Қой немесе сиыр етін үлкен бөлікке (Салмағы 1,5-2 кг) қайнатады және 30-40 г кесектерге кеседі, ұнды қайнаған суға қайнатады, тұшпара илейді, сорпаға қайнатады, табаққа салып, етпен жабады. Бөлек түрде тұзбен езілген және майлы сорпамен сұйылтылған сарымсақ, ет сорпасы беріледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Жижиг-гальныш (Ет қосылған тұшпара) пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz