Бұршақ қосылған қой немесе сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті (төс еті) 150 немесе сиыр еті 160, мал майы 15, бидай ұны 5, жасыл бұршақ 90, томат пюресі 15, пияз 40, сарымсақ 3, бұрыш, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Қой немесе сиыр еті кесектерге кесіліп, тұз, бұрыш себіліп, пиязбен қуырылады. Ұн мен қызанақ пюресі қосылады, өтеді, сорпамен жартылай сұйық күйге дейін сұйылтылады. Содан кейін кесектерге кесілген жасыл бұршақ, сарымсақ, кинза, ақжелкен, насыбайгүлді салып, жұмсақ болғанша бұқтырады.