Коми борщы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 100, картоп 100, қызылша 75, сәбіз 15, пияз 15, тары 15, йогурт немесе айран 70, қаймақ 10, ұнтақталған қара бұрыш, лавр, тұз.
Сипаттамасы Сиыр етінің төс еті 40-50 г кесектерге кесіліп, салқын сумен құйылады және 30-40 минут қайнатылады. Содан кейін тары, жұқа тілімдерге кесілген қызылша, сәбіз, картоп салынады, ал пісіру аяқталғанға дейін айран мен дәмдеуіштер (лавр, ұнтақталған қара бұрыш), тұз салынады. Ыдыс бір ыдыста беріледі (Көбінесе бұл саз балшық). Қызмет көрсету кезінде туралған пиязға себіңіз және қаймақпен дәмдеңіз.