Хошан (бәліштер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қой еті 100, құйрық майы 15, сары май 15, пияз 70, ұн 120, сода 1, ашытқы 2, сірке суы (9%) 25, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Ашытқы мен ашытқысыз қамыр иленеді. Ашытқы қамыры қолайлы болған кезде оны ашытқысыз араластырады, салмағы 40- 50 г пирожныйлар жайылады, ортасына тартылған ет салынады. Шеттері қысылып, ортасына қарай түйін тәрізді жиналады. Өнімдер екі жағынан маймен бірге терең табада қуырылады, содан кейін хошан биіктігінің үштен біріне су құйылады және қақпақ астында 5 минут ұсталады. Қызмет көрсету кезінде сірке суымен суарылады. Ұсақталған ет тартылған ет пен шошқа майынан, пияздан, тұздан, бұрыштан және судан дайындалады (ет салмағының 15%).