Тухум-барақ (Қамырдан жасалған бұйым)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай ұны 100, еріген сары май 50, жұмыртқа 3 дана., пияз 15, сүт 25, қаймақ 20, тұз.
Сипаттамасы Сүтке иленген ашытқысыз қамырды жұқалап жайып, ені 8 см және ұзындығы 20 см жолақтарға кеседі, жолақтарды ұзындығы бойынша екіге бүктеп, бойлық жиектерін шымшып алады, пайда болған қапшықтарды фаршпен толтырып, ашық жағынан шымшып алады. . Өнімдерді қайнаған тұзды суға қайнатады. Тартылған ет келесідей дайындалады: жолақтарға кесілген пияз қатты қыздырылған еріген сары майға қуырылады, содан кейін салқындатылады және майдалап туралған қатты пісірілген жұмыртқалармен біріктіріледі. Ыдысқа бөлек қаймақ беріледі.